Taifun GT2 – klonovi

Vec neko vreme kako koristim jedan klon Taifun-a pa da prenesem neke utiske.

Sto se samog klona tice, nemam neke zamerke. Jedino sto bi se moglo zameriti su malo ostriji navoji, ali nekako taj detalj kod klonova je cesto prisutan, pa mi i ne smeta. Ostalo je sasvim ok. Dobra zavrsna obrada, bez nekih vidljivih nedostataka. Srafcici za prihvat kantala imaju malo lufta, ali bez problema stegnu 0.3mm kantal. Sve ostalo na svom mestu i gledajuci-uporedjujuci sa originalom na slikama-recenzijama, to je to… nema nekih razlika.

http://i.ytimg.com/vi/eVOEy89o_tI/maxresdefault.jpg

A sad ono glavno, kako radi. Sto se tice te stvari, tu sam vise nego prijatno iznenadjen. Uzitak, osecaj parenja koji sam dobio jednostavno nemam sa cim da uporedim ili da se bolje izrazim, to je Taifun!
Prvo sam krenuo sa svojim klasicnim setapom oko 1.8oma, 0.3mm kantal A1, 2mm precnik grejaca. Dobar rad atia, odlicna aroma, dosta pare, sve lagano. Potrosilo se nekoliko tankova i ati nije pustio ni kap. Nosen po torbici, stavljan u sve polozaje… Sve je to bilo dobro, ali stalno prisutan osecaj prezasicenosti fitilja. To mi je smetalo, jer jednostavno trazi vise snage, onda bih morao da menjam vazduh…i to mi kvari celu koncepciju. Nije da grgolji, ali imalo je povremenog “kuvanja” i oseca se pri povlacenju da ima malo vise tecnosti nego sto bi trebalo, bar za moj ukus. Da bi eliminisao taj osecaj, ostavio sam isti grejac ali sam pamuk isao kao kod Rose V2… znaci pamuk napolje, pa preklop i vratio ga unutra. Kapu komore malo popustio da ne bi doshlo do dry-hita. Ponovo nekoliko tankova sa takvim setapom… nema zagorakisa,  nema kao ranije prenatopljenosti ali mi ni to nije bilo bas po volji… kad sam picajzla, nesto mi je falilo…
E onda sam malo povecao precnik grejaca, na 2,3mm i smanjio krug da bi ostao u okvirima otpora koji praktikujem da koristim. Normalno postavljanje pamuka, da ne strci mnogo. E to je bio Bingo! Taifun GT2, sa ovakvim setapom, sa svega 9-10W mi je pruzio nevidjen uzitak u parenju, ma prica za sebe. Tecnosti koje inace koristim su dobile drugu dimenziju, pojavile se neke note koje ranije nisam primecivao. Za moj ukus aroma je odlicna, kolicina pare i vise nego dovoljna, stabilan rad, za svo ovo vreme ni jedna kap nije izasla… stvarno me skoro nije ni jedan ati ovako odusevio kao GT2. Sto se mene tice svaka moja preporuka!
Licno mislim, imam takav osecaj, da bi sa grejacem od 2,5mm i kantalom 0,32mm bilo jos bolje. Ali trenutno nemam takve zice. Imam i debljih koje sam dobio na poklon svojevremeno, ali ne volim takve setape, a grejaci sa 0.3mm kantalom na 2,5mm precnikom nije po mom ukusu. Plus kad bi se imala ona cevcica, da se redukuje glavni otvor za vazduh sa 3mm na 2mm bi bilo dodatni plus. Moram probati sa necim prirucno…
Velicina atia generalno jeste upitna, ali toliko dobro radi za moj ukus da na to nisam ama bas ni jednom pomislio. Jedino sto se meni ne svidja i sto je za mene nedostatak jeste podesavanje vazduha-afc. Malo je tesko podesiti kolicinu vazduha, ukoliko preferirate manji protok. Ja ga drzim na jednoj rupici, ali cesto sam i tu jednu cepao i polovio ne bi li nashao idealu. Za korisnike koji vole vise vazduha, samim tim i malo vece snage to nije problem. Ali danas svaki ati izlazi sa 3mm glavnim otvorom za vazduh i mogucnoscu rada na vecim snagama, pa za nas koji streme optimalnim vrednostima mora se malo pomuciti.
Posle ove epizode sa Taifunom GT2 i dalje cu zasigurno ostati vecinski na kajama… Stalno koristiti Taifun bi mi bilo mnogo svega(arome, pare…), ali da ga treba imati i svakodnevno uzivati u njegovim carima, to zasigurno. Meni licno je bolje legao nego neki drip atomizeri. Jos jednom moja iskrena preporuka!

Billy

Komentariši