Russian v2.0

Russian v2.0 je Kayfun-oliki atomizer naslednik Russian 91%, izrađen od nerđajućeg čelika u dve završne obrade: polirani i peskareni. Konstrukcijski je identičan Kayfun 3.1 ES atomizeru, a jedina razlika se ogleda u drugačije rešenoj bazi atomizera, tj delu koji se odnosi na štelovanje protoka vazduha i punjenje atomizera tečnošću.

Naime, baza atomizera je iste visine kao i baza Kayfuna 3.1 ES i umesto do sada korišćenog šrafa za štelovanje protoka vazduha kroz atomizer sada na sebi ima prsten kojim se vrši štelovanje. Prsten na sebi ima otvor prečnika 3 mm, dok se na bazi nalazi identičan otvor koji se na desno nastavlja u konusni usek na bazi koji se sužava udaljavanjem od otvora. Preklapanjem otvora na prstenu sa tako rešenim usekom i na kraju sa otvorom na bazi vrši se precizno štelovanje protoka vazduha bez upotrebe bilo kakvog pomoćnog alata.

Dalje od otvora za protok vazduha na bazi atomizera nalazi se otvor za punjenje atomizera tečnošću. Kako se ne radi o klasičnom ventilu koji se nalazi na Kayunu 3.1 ES moguće je i korišćenje većine bočica sa užom kapaljkom koje se trenutno nalaze u upotrebi (nije neophodno da kapaljka na bočici bude izrađena od plastike i da ima konusan oblik).

Takođe, dip tip se na ovoj verziji ne ušrafljuje u gornju kapu, već se na gornjoj kapi sada nalazi klasičan otvor za 510 drip tipove.

Poslednja razlika između ova dva atomizera je u izolaciji za pozitivni pol na koji se pričvršćuje jedan od krajeva grejača. Ranije je se ta izolacija nalazila samo u otvoru i ispod pozitivne elektrode, a sada se ona nalazi i na bočnoj strani pozitivne elektrode koja gleda ka negativnoj elektrodi.

Cena ovog atimzera se kreće oko 120$ u zavisnosti od prodavca.

Prle

Komentariši