Lemo Drop vs Kayfun 4 clone

Obzirom da su oba stigla isti dan nije s'goreg napraviti malu komparaciju. Svejedno u kojoj temi bi ovo postovao. Već postojećoj ili sam mogao otvoriti i novu. Međutim odlučio sam se za ovu sa razlogom.

Lemo Drop vs Kayfun V4 (clone FT)

Obzirom da je tek treći dan paralelnog korištenja ova dva atija neću puno detaljisati ali neke činjenice jednostavno nisam mogao prećutati. Prvo je stigao Drop i oprao sam ga, prebrisao, promjenio vatu na fabričkom setup-u. Zatim sipao tečnost i zapario. Sve što se dešavalo poslije se može opisati u jednoj rečenici. Podesio sam Drop-a prema sebi i parim sa uživanjem, sipam tečnost i ponekad ga prebrišem.

E sad dolazi drugi dio. Iako cijenovna razlika između LEMO Dropa i V4 (klona) nije velika a ni presudna V4 klon, a vjerujem da sam kupio i orginal koji je pak 5 puta skuplji od LEMO-a me opasno smorio. Prvi dan sam lako nakon silnih pregledanih recenzija očistio i oprao ati sa prilično truda jer je bio musav od mašinskog ulja i prepun opiljaka. Dijelova brdo i na sve strane po stolu. No dobro lako spakovah setup i sipah tečnost, podesih protok vazduha i zaparih. Nevalja, loše, loše i lošije. Na sve sam obratio pažnju ali ne vrijedi. Rasklopih, oprah ponovo, pregledah sve moguće rupice da slučajno nije gdje šta zaostalo. Pregledah još jednu recenziju. Promjenih i setup. I da ne dužim krene para nekako iz njega.Prvo lošije pa podnošljivije i onda nekako dobro. Ali probah i pariti malo na HeatVape Kayi ali ona razbija u odnosu na V4. Čudo neviđeno. Kao da treba tih svih 41 dio razrađivati. Jedan tank, drugi i tako redom dok se noćas nisam prvi put dobrano zeznuo. Prilikom punjenja se zatvara protok tečnosti pa kad se napuni mora se jelte i otvoriti. E ja sam zaboravio i popio takav zagorakis da ću ga pamtiti dok sam živ. Naravno opet sve rasklopio, oprao i sve po redu ispočetka. Neko će reći šta se ovaj bolid raspisao o klonu Kayfuna V4 na temi od LEMO Drop-a. Evo i suštine:

Za svo to vreme i uz peripetije sa klonom V4 sa LEMO Drop-om sam samo opušteno pario i sipao tečnost. Dakle jedan divan potpuno jednostavan, lako podesiv, lijep i funkcionalan, a zašto ne reći i autentičan ati. Sa svim sertifikatima i od poznatog i inovativnog prizvođača e-cig opreme. Ati koji se može podesiti čak i da radi kao Kayfun ko želi, dok je obratno gotovo nemoguća misija. LEMO Drop je za svaku preporuku.

Nez

Komentariši