Kanger EVOD mega

Ako se izuzme prilično veliki kapacitet baterije i klira, ovaj kit nije ništa posebno. Slične modele smo već pretresli ko zna koliko puta na forumu. Baterija od 1900mAh bez ikakvih naprednijh mogućnosti, ako ne računamo micro USB punjenje, u kombinaciji sa klirom koji se ni po čemu osim po izgledu ne razlikuje od recimo  sada već zastarelog protanka 3. Sa druge strane, ovo je savršeno odmerena kombinacija i najbolji mogući kit za jednog početnika ili nekog ko ne želi previše da se cima, a ima potrebu za većim kapacitetom baterije.

U veoma jednostavnom pakovanju se dobija sve što je potrebno, osim tecnosti. Tu je baterija sa 510 navojem i micro USB konektorom za punjenje, klir koji koristi standardne kanger dual coil glave predstavljene na aerotan klirovima, i naravno, možda prekratki, micro USB kablić. Korišćenje za vreme punjenja je moguće, ali je sa ovako kratkim kablom veoma teško izvodljivo. Ipak, treba imati razumevanja da je dužina kabla žrtvovana, zarad kompaktnog pakovanja.

Kit je veoma jednostavan, baterija nema nikakvu mogućnost regulacije a klir nikakvu mogućnost podešavanja protoka vazduha, ali su komponente savršeno ukomponovane za fino uživanje u pari. Istina je da je za ove glave poželjno imati bateriju sa promenljovom voltažom, ali je i kombinacija sa 1.5oma glavama i baterijom koja kada je potpuno puna izbacijue 3,7V, sasvim zadovoljavajuća kombinacija.

Kada je baterija puna, njen napon je 3,7V, što je u kombinaciji sa ovom glavom oko 9W. Malo pre nego sto se isključi, baterija pada do nekih 3,4V, što je oko 7.7W, ali je gotovo sve vreme preko 8,2W, što i nije neka razlika niti neki drastičan pad napona. Kanger dual coil glava se savršeno nosi sa ovim rasponom snage, pa potencijalnom korisniku može pružiti sasvim pristojno iskustvo. Meni, kao nekome ko elektronsku cigaretu koristi na manjoj snazi i ko je navikao na stabilan napon, ovakav setap ne odgovara naročito, ali sam je bez problema koristio pre nego što sam svoj primerak prosledio njegovom novom,  trenutno veoma zadovoljnom vlasniku. Za sve vreme korišćenja nisam primetio nikakve probleme u radu, osim povremeno male kapljice na konektoru, koja je karakteristicna za sve klirove slične konstrukcije.

Ceo kit je izradjen od nerdjajuceg čelika, osim sjajnih delova koji su od hromiranog mesinga (baza i poklopac klira, konektor i dno baterije). Završna obrada je standardno dobra, naročito ako se uzme u obzir da ovaj kit kosta oko 3000 dinara. Upravo cena je i glavni adut ovog kompleta, jer mislim da se za te pare ne može kupiti nista bolje i ništa većeg kapaciteta, naravno pod uslovom da nam ne smeta prečnik od 18,5mm.

Autor: LiberPrint

Za vise detalja i sva pitanja, posetite naš forum.

Komentariši