Kanger Aerotank Mega

Danas mi je dan za rekreaciju :th_muscle:  Duvan aerotankice zavrnute na evice i magnetice i razvijam misice ;D  Bas sam se odvikao od ovih budza pa mi ni malo nije lako palo, a bas sam hteo da isprobam aerotank mega. U stvari nema sta tu da se isporbava, kao sto sami i ocekivao, radi potuno isto kao i aero mini, ali ajd… Glava od 1.5 savrseno radi na mehanici na punoj AW bateriji sto je nesto oko 11W, ali ne bih bas da se navikavam. U kangeru su bas samouvereni, a i ja verujem da ove glave mogu da izguraju prilicno veliku snagu jer je savrseno reseno natapanje. Imam jednu malu zamerku: kada ostane tecnosti pri dnu, ako se pogodi da je prorez kroz koji ulazi tecnost na gore, on hoce da ostane suv i da zabrboce, ali to se desava samo kada je jako malo tecnosti. Inace, izrada je standardno savrsena. Gumeni izolatori na tanku savrseno dihtuju, a i oni vise nisu klasicni oringovi vec prtenovi sa L profilom. Za razliku od mini aerotanka, mega se moze bez problema koristiti i sa metalnim tankom, zahvaljujuci velikom kapacitetu.

u komadima ;D

Plus pin vise nije busan, vec vazduh dobija sa strane tako da nema vlazenja konektora

Prorezi su na samom dnu, ali ako je jedan okrenut na gore, kada ostane malo tecnosti hoce da se oglasi neprijatno jer srce tecnost na polupotopljen prorez

odlicno izgleda na magnetu a verovatno i an bilo kom mehanickom modu precnika 22mm

ni na evicu nije lose

Autor: LiberPrint

Ljudi, bez preterivanja ovo je čista perverzija od sprave. Da mi je neko vezao oči i dao da povučem iz sprave “na slepo” mogao bih da se zakunem da se radi o nekom RBA / RDA uređaju.

Prvo što se može primetiti to je kvalitet završne obrade i kvalitet upotrebljenih materijala. Ceo klir je izrađen od nerđajućeg čelika, a staklo od koga je napravljen tank je dosta debelih zidova i savršeno obrađenih ivica da ne bi došlo do oštećenja dihtung gumica.

Glava natapa savršeno i radi konstantno do pretposlednje kapi, tj dok god su oba proreza na glavi prekriveni tečnošću. Posle toga hoće da progrgoće povremeno, ali se to lako reši otvaranjem dotoka vazduha na grejač, čime se smanjuje potpritisak u glavi prilikom povlačenja i ona manje pije tečnosti, ali zato isparava onaj višak koji je u sebe uvukla. Ova koja je došla sa klirom ima otpor od 2Ω, ali imam i rezerve od 1.5Ω koje ću testirati kada ova prođe sve testove izdržljivosti.

Temperatura i količina pare i intenzitet arome su za jedan klir neverovatni. Zbog dual coil sistema u glavi para je iznenađujuće topla za jedan klir sa grejačem u bazi. Sama para je veoma gusta / bogata, a aroma čista kao na nekom drip atomizeru ili nekom RBA i nema onog karakterističnog ukusa gume ili plastike koji se oseća kod drugih klirova. Nakon punjenja klira samo sam dva puta umereno povukao iz klira bez aktiviranja baterije i glava je bila spremna za rad.

Megu sam ganjao prepodne na Nemesis modu bez kick-a a sada dok ovo pišem na Vamo v2 modu koji mi je poslužio i za određivanje “zlatne” snage / voltaže na kojoj najbolje radi. Ono što sma primetio je da klir radi dobro već od nekih 7 W i radio je bez zagorevanja sve do Vamo-vog maksimuma tj do 15 W. Najbolje performanse sam dobio na snagama od 8 do 10 vati jer u tom opsegu para je za moj ukus najbolje temperature, aroma je čista i ne mutira a TH baš kako i treba da bude.

Još da napomenem i da prsten za kontrolu protoka vazduha radi savršeno i sa svakim, pa i najmanjim, pomeranjem prstena se oseti razlika u otporu prilikom povlačenja, tako da će i sa te strane svako moći da nađe svoj optimum, naravno, imajući u vidu i gustinu tečnosti koju trošimo (gušća tečnost = manji protok vazduha = bolje natapanje grejača, ređa tečnost = veći protok vazduha = optimalno natapanje grejača).

U svakom slučaju, ovaj klir je bacio u senku za mene do sada neprevaziđeni CC 2.4 ml klir i veoma me je prijatno iznenadio performansama iako sam već skoro godinu dana korisnik samo klona Kayfun-a 3.1 ES i klonova drip atomizera.

Autor: Prle

Šta reći za MEGU a da već niste napisali. Ovo je jedini klir (tank-atomizer) koji sam kupio u 2 primjerka + još jedan GeniTank MEGA. U pitanju je nepatvoreno savršenstvo parenja. Drugari koji koriste RTA su jedan po jedan bivali oduševljeni kad sam im davao da probaju. Glave grijača su dobre ali skupe. Nešto mi je @LiberPrint pomenuo da imaju na FT neke pravljene van KangerTecha. Ako sam dobro razumio u BVC varijanti. Moram to obavezno pogledati. I pored prelaska na RTA AeroTank MEGA oba primjerka se neću odreći.

Evo par fotkica jer one govore i više od riječi

Na ovoj fotki vidite i neke razlike između AeroTanka Mega i jeftinijeg blizanca sličnog a opet različitog.GeniTanka MEGA

Meni je najviše zasmetalo u nekoj komparaciji što Geni ima duplo manji broj navoja na 510 Konektoru. Tako da na Nemesisa npr ne može da se konektuje. Šta god radio AFC mu dođe 180 stepeni rotirano od Natpisa. A iznad AFC šou. :-[ Oznaka CE i precrtana kanta za smeće.  :sick: Mislim da samo budala nešto što je toliko blizu ustima može obilježiti kantom za smeće pa bila ona i precrtana. Sad već sa sigurnošću mogu potvrditi da AFC III generacije koji je na GeniTanku nije ni upola toliko dobar i funkcionalan kao na AeroTanku. Šta još dodati osim dvije stvari. Prva je : “Koliko para toliko i muzike” a druga AeroTank MEGA je po mom skromnom mišljenju najbolji klir (tank-Atomizer) svih vremena. Sa najboljim performansama i estetsko-funkcionalnim riješenjima.

Dakle. Ako nemate para kupite AeroTank MEGU malo kasnije. Ako imate para kupite AeroTank MEGU odmah. GeniTank MEGA ima preporuku ali samo kao neko riješenje ako baš-baš nemate para a želite klir fit to 22 mm mod.

AeroTank MEGA

GeniTank MEGA

Autor: Nez

Za više detalja posetite naš forum

Komentariši