Joyetech eGrip

Dobih i ja grip i to kineski ;D Lepa je ovo spravica, onako baš kao da je Joyetech pravio. Mislim da ne postoji način da se više spakuje na manji prostor, i još sa podešavanjem do 20W i mogućnošću ugradnje RBA baze. Iz nekog razloga, meni u paketu nije stigla RBA baza i ako je trebala, ali ne sumnjam da će stići uskoro. Slično kao kad mi je stigao istick, i ako sam prethodno odgledao više recenzija, bio sam iznenađen koliko je to u stvari malo. Ovo je prava mala, simpatična ecig pljoskica, koja se gotovo ne primećuje ni u ruci ni u džepu.

Vizuelno, ovo stvarno izgleda jako lepo, i ako je dizajn krajnje jednostavan, kao i kod svih Joyetec proizvoda. Izgleda da imaju neke zapadne dizajnere, a primaetan je njihov uticaj i kod ostalih proizvođača iz Kine. Finiš je stvarno besprekoran u bilo kojoj varijanti, a meni se posebno svidela ona sa imitacijom drveta. Osećaj drzanja u ruci, ako bi se zanemraila težina, je kao da držite neko skupoceno parče drveta, fino obradjeno i bez ikakvih premaza i lakova. Težina je takodje nešto sto me je iznenadilo, jer je ova sprava izuzetno teška. Iskrena preporuka budućim vlasnicima je da ako im kojim slučajem ispadne iz ruke, obavezno sklanjaju noge jer mogu nastati trajne posledice ;D  Za mene veliko razočaranje, a voleo bih da nisam u pravu mada sigurno jesam, jeste to da su gornji i donji poklopac izrađeni od hromiranog mesinga. Istina, finiš je jako dobar i deluje kao da je jako dobro ispolirani SS, ali na mestu gde je sa donje strane izgravirana oznaka CE, progledava zućkasta boja. Ne želim da kažem da ovako ne vredi onoliko koliko košta, ali sigurno bi opšti utisak o proizvodu bio mnogo bolji da su ovi detalji izrađeni od nerđajućeg čelika, naročito zato što je ovo pre svega džepna sprava. Takođe, taster je kao i neki raniji proizvodi izradjen od plastike presvučene slojem hroma, što ume da bude ne baš tako lepo posle nekog vremena korišćenja. Stvarno mi  nije jasno zašto uvek naprave tako neku glupavu brljotinu, kad ti elementi ne bi mogli da podignu cenu proizvodnje za više od 0.5$ ?

Posto Joyetech ima veoma strogu završnu kontrolu proizvoda, gde se svaki primerak testira pre pakovanja i odlaska u prodaju, i egrip stiže iznutra prilicno umazan nekom bazom, nekom vrstom tečnosti koju oni koriste za isprobavanje uredjaja. To je to potrebno isprati, mada i nema preke potrebe. Ja sam to primetio odmah i kada sam prvi put povukao kroz drip tip učinilo mi se da ima neprijatan šmek. Kasnije sam zaboravio i napunio tecnost; ništa se nije osećalo. Punjenje je prilično komforno i može se puniti većinom dostupnih bočica, čak i ako je iglica dosta široka, jer pored rupice za punjenje ima i rupicu za odušak. Čak i ako se malo prolije sa strane, sve to lepo sklizne u tank. Ipak, lakše je puniti sa što užom iglicom. Obe rupice poklapa četvrtasta silikonska kadica koja se nalazi u poklopcu. Kome je tako lakše, može odvrnuti glavu atomizera i puniti kao većinu BCC klirova.

Što se performansi tiče, nisam siguran šta da napišem a da budem objektivan. Ove glave stvarno jako lepo rade, ali jednostavno nisu sposobne za rad preko 12W, ili bar ne sa fabričkim glavama. Narvno, mnogima će ovo biti sasvim dovoljno, ali čemu onda 20W? Verovatno je u startu bila u planu RBA glava, pa je ostavljenja mogućnost ručnog pravljenja setapa koji može izaći na kraj sa maksimalnom snagom, ali sa fabričkim glavama sve preko 12W je dry hit. Lično bih više voleo da je donja granca niža, jer je meni njegovih minimalnih 8W previše. Da je podešavanje snage u rasponu 6-15W verovatno bih drage volje zgrabio jedan primerak za sebe, ovako nema šanse. Inače, u rasponu 8-12W, eGrip stvarno jako lepo radi, možda čak najbolje od svih fabrickih sprava koje sam probao, ili je to moj utisak zbog malo veće snage od uobičajene koju koristim. U svakom slučaju, aroma je natprosečno dobra, pare ima u izobilju i uopšte nije toliko hladna koliko sam očekivao, a rad je veoma ujednačen i nisam primetio promene u zavisnosti od temperature.

Osećaj za vreme korišćenja je… pa recimo da bi pravi izraz bio – zanimljiv. Malo mi je u početku smetalo to što mi se nekako mali prst uvek nadje baš na rupici za vazduh, ali sam i to vrlo brzo prevazišao. Možda bi bilo bolje da je prekidač sa strane, ali verovatno je tehnički neizvodljivo uz zadržavanje dimenzija.

U celini mislim da je ovo dobar uređaj, pre svaga zanimljiv jer se izdvaja iz mora klonova i klonova klonova. Ima nedostataka, ali zar nema i vecina, pa mu se nesto može i oprostiti jer je za sad potpuno jedinstven. Cena od oko 60 evra nije prevelika, jer se za nju dobija komplatan uređaj, odmah spreman za korišćenje. Cvrsta konstrukcija i kompaktene dimenzije ga čine savrsenim za džep, pa mislim da će mu kod većine korisnika to biti osnovna namena, naročito kad se uzme u obzir da izuzetno dobro radi, pa se čovek može nadrogirati nikotinom za veoma kratko vreme ;D

Autor: LiberPrint

Za više detalja i sva pitanja, posetite naš forum.

Komentariši