Joyetech eCom-C atomizer

U nekom vakumu kada nije bilo ničeg novog, naručio sam i jedan primerak ecom c atomizera. Na osnovu onoga što sam video u recenzijama, nisam očekivao ništa spektakularno, ali sam očekivao pristojne perfomanse koje bi trebale da krase jedan atomizer renomiranog proizvodjača elektronskih cigareta. Za eCom-C uopšte ne mogu reći da je ispunio i minimum mojih očekivanja, tako da ne verujem da ću u skorije vreme probati neki proizvod ovog proizvodjača. Nema bukvalno ni jednog detalja na njemu koji po mom mišljenju zaslužuje pozitivnu ocenu, ali ja ću ipak pokušati da mu nađem neku primenu.

Moj primerak je tip A, i namerno sam naručio u crvenoj boji jer sam planirao da ga poklonim supruzi, kojoj atomizera nikad nije dovoljno. Medjutim, ovaj atomizer ne ispunjava njene potrebe, tako da će do daljnjeg skupljati prašinu pre nego sto završi u kanti. Čak i ako zanemarimo očajnu završnu obradu, ne može se reći da makar lepo izgleda, jer je ogroman. Mnogo je veći od recimo kanger aerotanka, koji ima sličnu zapreminu. Ovaj crveni primerak je toliko nafilovan lakom, da se kada se pogleda sa strane jasno vide talasi, što čini da proizvod izgleda jeftino. Slična je situacija i sa bazom od hromiranog mesinga, gde je završni sloj hroma neravnomerno nanesen, pa atomizer u celini deluje kao neka jeftina kineska igračka. Možda su me ostali proizvodjači razmazili, ali ecom-c izgleda kao nešto više puta jeftinije nego recimo kanger evod glass, koji je u sličnoj cenovnoj klasi. Drip tip takodje deluje očajno, a i meni je krajnje neprijatan za koriscenje.

Izgled bi se možda do nekle i mogao zanemariti, da on makar dobro radi. Jedina varijanta koja je u ponudi koliko je meni poznato, jeste sa glavama otpora 2.4 oma. Za svaku pohvalu je to sto ova glava sasvim dobro radi na niskim snagama, pa cak ni na 5.5W nema nikakvog curenja i ima prilično pare, i ako je za očekivati da pri tako niskoj snazi višak tečnosti izlazi napolje. Rezultat ovoga je izuzetno mala potrošnja tecnosti i struje. Setio sam se perioda kada sam koristio ego-c i trosio 1-1.5ml tecnosti sa 16 puta više nikotina nego sad, kada mi je baterija od 650mAh trajala dva dana, a ja bio samo delimicno zadovoljan i ako sam mislio da sam zadovoljan u potunosti, jer tada nisam uspevao da pronađem nista bolje. To je bilo vreme ekspanzije top coil klirova kada je postojao tek po neki botom coil, koji je po pravilu vise tečnosti prosipao nego što korisnik potrosi. U to vreme bi jedan ovakav atomizer bio pravi hit. Čini mi se da je joyetech ostao zaglavljen u tom vremenu, bar kada su atomizeri u pitanju, što je do nekle i razumljivo jer je to bilo njihovo zlatno vreme. Jedna od karakteristika tog vremena je i to da se i mnogo veći broj korisnika vraćao duvanu, dok su ostali bili u stalnoj potrazi za nečim boljim, ili masovno koristili tada mega popularne genesise. Upravo to i jeste problem ovog modela, što on moze da zadovolji potrebe samo malog broja nezahtevnih korisnika, isključivo u kombinaciji sa tečnostima sa dosta nikotina, ili možda u kombinaciji sa duvanskim cigaretama. Neku drugu primenu ovog modela ne vidim, jer on ne može da ponudi dobro korisničko iskustvo. Ovaj atomizer je u principu lepo zamišljen, ali mislim da je greška napravljena što su primenili recpeturu iz C1 glava sa veoma tankim fiberom oko koga je namotano dosta namotaja veoma tanke žice; 0.12 ili čak jos tanje. Ovakav fitilj u sebe ne može da upije dovoljno tečnosti za jedno kvalitetno povlačenje na odgovarajucoj snazi. Vizuelno, to ne izgleda loše, i posmatraču sa strane može izgledati da korisnik ispušta velike količine pare, a tako i jeste. Ali, ta para je jadna, bledunjava i slabog ukusa, pa su pored velike kolicine nikotina, potrebne i jako koncentrisane tečnosti po pitanju arome, kako bi dozivljaj makar malo bio dobar. Kada se potera na većim snagama, vec preko 7W, fitilj ne moze da apsorbuje dovoljno tečnosti, pa je pri svakom drugom povlačenju zagarantovan zagoreo ukus. Meni je već na 6.5W sa povlacenjima od oko 4 sekunde, dry hit pravio društvo na svakom petom ili šestom povlačenju.

Ko nema prevelike potrebe, ili želi da ima spravu koju će koristiti na radnom mestu u kombinaciji sa cigaretama, želi malu potrošnju tečnosti i baterije, za njega ovo može biti dobar izbor, ali isključivo u kombinaciji sa kvalitetnom regulisanom baterijom. Baterije koje nemaju regulaciju i kada su pune izbacuju preko 4V, pri čescem povlacenju mogu izazvati zagoreo ukus. Mislim da je upravo to razlog zašto su se odlučili za tako visok otpor – joyetech baterije bez regulacije napona u stabilnom režimu izbacuju maksimalno oko 4V. Mislim da je pravi izbor uz ovaj atomizer neka od joyetech twist baterija ili pripadajuća ecom c, jer je ovaj proizvodjač kada su baterije u pitanju i dalje neprevazidjen. Takođe mislim da im je krajnje vrema da se manu proizvodnje rasprsivača i više posvete baterijama i modovima, jer im to definitivno mnogo bolje leži.

Autor: LiberPrint

Za više informacija i sva pitanja, posetite naš forum

Komentariši