Eleaf GS AIR

Posle dva dana koriscenja ovog klira ja sam pun i pozitivnih i negativnih utisaka, pa ce ovo mozda i potrajati. Odmah na pocetku zelim da kazem da ovaj klir koristi iste glave kao i joyetech eGrip, pa se veliki deo recenog vazi i za njega, samo sto GS AIR daleko bolje radi i manje kosta.

Ovaj klir je jednostavno prelep. Izrada je perfektna, svi navoji, svi spojevi, nazubljeni elementi, AFC kontroler… sve je savrseno uradjeno. Kontrola protoka vazduha je jedna od bolje resenih koje sam video, veoma precizna i funkcionalna. Upravo zato mi nije jasno zasto su ga gurnuli u najnizu klasu? Logicno bi mi bilo da su izbacili identican model potpuno rasklopiv, sa izmenljivim delovima i od SS-a, pa za njim i njegovu jeftiniju varijantu. Ovako, ja nista ne razumem :Scratch-Head:  Ceo klir, i ako savrsene izrade, izradjen je od hromiranog mesinga. Stakleni tank nije moguce zameniti u slucaju lomljenja, jer je fiksiran. Sve ovo opravdava veoma niska cena, ali recimo kanger cak i kod svojih modela nize srednje klase kao sto je protank mini 3, ostavlja mogucnost zamene stakla. Nije bila potrebna dodatna investicija u proizvodnju da bi se to resilo.

Sto se performansi tice, ovo je jedna od boljih sprava koje sam probao. Glave su identicne kao kod egripa, ali je putanja koju para prelazi daleko kraca, pa je zato gusca i intenzivnija. Na sledecoj slici su postavljeni jedan pored drugog eGrip i GS AIR, gde se glave nalaze u priblizno istoj ravni, kako bi se videlo koliko duzu putanju prelazi para na eGripu

U temi o eGrip-u sam napisao da je to po jedan od najboljih atomizera koji sam probao po pitanju ukusa, e pa ovaj je jos bolji. Medjutim, ove glave su jednostavno mrtve ispod realnih 9W. Kod eGripa, ovaj donji prag je negde oko 8W, cak i kada se glave rotiraju. Ovo samo moze da znaci da elektronika na eGrip-u nije bas precizna i da je njegovih 8 u stvari 9W. I na ovom kliru je gornja granica  negde oko 13W, na eGrip-u je oko 12 mada je na njemu to tesko oceniti jer brojevi nisu dobro obelezeni. Preko 13W ove glave zagorevaju, a cak i na 12W su na ivici ako je tecnost gusca i previse otvoren AFC u kombinaciji sa previse cestim povlacenjem. Ako ne vucemo previse cesto i dugo, ako glavi damo dovoljno vremena da se natopi, moguce je koriscenje i na preko 13W. I ako je ovaj raspon veoma mali, ne smatram to nekim narocitim nedostakom za jedan kliromizer. Cak i kad pravimo setap za RBA, pravimo ga u skladu sa svojim potrebama, odnosno potrebno je uskladiti odnos natapanja tecnosti i protoka vazduha sa snagom na grejacu. Ove glave imaju ogromne otvore kroz koje tecnost dolazi do grejaca, pa je u skladu sa tim potrebna i nesto veca snaga da se pokrenu. Ovo je cena dobrog natapanja grejaca, koga velika kolicina tecnosti hladi i ne dozvoljava mu da radi na malim snagama. Radi to i na 8W, ali nedovoljno dobro cak i za ne toliko zahtevnog korisnika kao sto sam ja. Na 9 je sasvim dobro, a na 10 – to su oblaci pare, fantasticnog ukusa. I ako mi se jako svidja kako ovaj klir radi, ja sam svoj primerak poklonio mojoj lepsoj polovini jer je to za mene previse, pa ga ne preporucujem manje zahtevnim korisnicima, jer naravno, performanse prati i ne tako mala potrosnja.

Sto se glava tice, navoj na njima je standardni 510, odnosno isti kao i na kanger, aspire, smok i innokin glavama, pa je moguce i neko kombinovanje. Ako bi se na ovoj glavi zamenio plus pin pinom od aspire BDC, bilo bi je moguce smestiti je u kanger BDC modele. Ako bi se plus pin sa GS AIR/eGrip glave prebacio na aspire BDC glavu i ako bi se skinula caura i skratila sa donje strane, bilo be je moguce koristiti u GS/eGrip modelima. Medjutim, mislim da za tim nema potrebe, jer je ove glave veoma lako reparirati, ali o tome cu ovih dana u posebnoj temi. Sada mozemo malo da bacimo pogled sta se nalazi unutra:

Kao sto se vidi na fotografiji, ovde su iskoriscena najbolja resenja iz kanger i aspire glava. Najzad je joyetech poceo da krade prva resenja. Glava je u stvari kangerova BDC glava sa paralelnim grejacima, oko koje je obmotan polifil kao na aspire BDC glavama, koji ravnomerno sprovodi tecnost do fitilja. Jedino originalno resenje su dosta veci prorezi kroz koje prolazi tecnost, i oni su u kombinaciji sa ostalim odgovorni za izuzetne perofmanse.

Na iStick-u cijeg je prodajnog pakovanja deo ovaj klir, vec na 7W pocinje da radi ludacki i to je negde kao realnih 9.5W. U kombinaciji sa iStickom jako lepo izgleda, pa na kraju evo nekoliko fotografija sa njim i sa jos nekim baterijama:

Komentariši