Aspire K1 glassomizer

Posto se lepo izigrah sa aspire K1 klirom, red je i da napisem neki redak. Osim BVC glava i stvarno prelepog izgleda, ovaj klir nije doneo nista novo. Ni po cem se ne moze reci da je bolji od ostalih aspire modela, cak su vecina starijih modela modularniji po pitanju izmenljivosti tankova. Dizajn je stvarno originalan i za svaku pohvalu, za razliku od CE5, vivi nove, ET, maxi… koji su klonovi nekih starijih popularnih modela drugih proizvodjaca. U principu, u aspire.u su napravili dobar potez – prvo su progurali novi koncept glava sa vec proverenim dizajnom, a zatim poceli da izbacuju svoje modele. Ipak, mislim da su trebali da porade malo na funkcionalnosti i materijalima.

Svi metalni delovi osim drip tipa su izradjeni od hromiranog mesinga. Tank je od pireh stakla koje nije izmenljivo, pa ako se kojim slucajem razbije potrebno je zameniti ceo klir, sto ne bi trebalo da je karakteristika modela njegove cenovne klase. Zavrsna obrada je odlicna, ali zar nije i na vecini modela poznatih proizvodjaca, tako da se to ne moze racunati kao neki narocit plus. Veliki nedostatak je to sto nema nikakvu kontrolu protoka vazduha, sto polako postaje standard i kod dosta jeftinih modela. Istina, protok vazduha je onako bas optimalan koliko je to moguce, ali bez bilo kakve kontrole nemoguce je zadovoljiti potrebe veceg broja korisnika.

I ako fabricki dolazi sa novim BVC glavama, na njemu se bez problema mogu koristiti i stare dobre BDC glave. U oba slucaja radi kao ostali modeli aspire klirova, sa manjim razlikama u zavisnosti od protoka vazduha. Rupa na plus pinu kod BVC glava je sira nego kod BDC, pa je i protok nesto veci a i glave su nekako manje osetljive na promenu napona. Nisam siguran koje mi se glave vise svidjaju, jer i jedne i druge imaju svoje prednosti i nedostatke. BVC su u radu prilicno bucne pa nekome to moze smetati. Sto se arome tice, cini mi se da mi neke note fale, ali za sad mi to ne smeta, bar kod ukusa koje sam do sad probao.

Sto se cene tice, mislim da je za nijansu jaca nego sto bi trebalo, ali nju do nekle opravdava stvarno prelep izgled. Ona je slicna kao kod aspire modela koji u pakovanju imaju rezervnu glavu, sto kod K1 nije slucaj.

Autor: LiberPrint

Za više detalja posetite naš forum.

Komentariši