Heatvape Kayfun mini 2.1

Na oko, ovo je identicni klon svoemesto kayfuna mini, ali posto se proizvodjac uredno potpisao na atomizeru, a svasta klonirano se danas prodaje kao original, onda se i ovo moze posmatrati kao originalni Heatvape Kayfun. I onako te kayfune svi prave, razlika je samo u kavlitetu. Ovo je ubedljivo najbolja verzija kayfuna, bolja cak i od originalne i nesto zbog cega SvoeMesto treba da se pokrije usima. Ne samo da je zavrsna obrada tu negde ili cak bolja, nego su i reseni propusti koje SvoeMesto ni dan danas nije ispravio – plasticni tank koji puca od jace promaje i ventil za punjenje.

Za razliku od originalnog kayfuna cije je prodajno pakovanje providna zip kesica, ovaj kayfun mini dolazi u lepom i kvalitetnom pakovanju:

Tu je i greb greb kod za proveru autenticnosti:

Unutra se nalazi sve sto je potrebno jednom kayfunu, sve lepo zapakovano u kartonske kutijice. Tu je set rezervnih oringa, nastavak za dimnjak za onu metarsku varijantu, rezervni srafici, nekoliko vrste fibera, ukrasni konus za ego navoj i neizostavni mini srafciger.

Zavrsna obrada je odlicna! Drugacija nego kod svoemesto, ne bih rekao ni bolja ni losija, samo sto su oni nazubljeni delovi preciznije odradjeni.

Treba li napomenuti da su navoji perfektni, sto na mom bivsem primerku originalne kaje nije bas svuda bio slucaj?

Najveci nedostatak svoemesto verzije, plasticni tank, sada je na kriticnom mesto ojacan. Samo mi nije jasno zasto to u svoe mesto nisu mogli da urade? Jedino logicno objasnjenje je da su hteli da namaknu jos malo para na tankove, a samo su mnoge korisnike odvratili od atomizera. Sacuvao sam jedan polomljeni tank od mog bivseg kayfuna, pa evo i poredjenja razlika:

heatvape

na ovoj fotograafiji se vidi da je zid na heatvape tanku nesto deblji(levo)

ovde se vidi dokle ulazi igla kod svoemesto, ocigledno je da je tu debljina zida vrlo mala

ovde se vidi da je tu zid deblji, a sa unutrasnej strane je i zaobljen, pa ce se dosta teze polomiti. Jednostavno nema onog ostrog ugla koji je kritican, a opet, tecnost nesmetano prolazi kada se puni.

Ono sto ce zanimati vlasnike svoemesto kayfuna: Tankovi su medjusobno kompatibilni :13:  a uskoro ce se pojaviti i kao rezervni deo.

Za razliku od pojedinih verzija gde je leziste za sraf za podesavanje vazduha razlokano, ovde to radi odlicno, isto kao i na svoemesto. Sto se ventila za punjenje tice, mislim da je dosta bolje resen nego na svoemesto verziji. Kod originala se unutra nalazi kuglica koju pritisak iz tanka gura da zatvori prolaz tecnosti, pa hoce da pocne da curi kad se zaprlja, a po nekad i bez razloga. Takodje, na originalu tecnost prolazi u oba smera ali iz nekog razloga ne curi, bar ne uvek. Kod heatvape verzije je ugradjen pravi pravcati jednosmerni ventil sa oprugom. Koliko sam ja uspeo da vidim ne radi se o kuglici, vec o nekom s’ cela ravnom obliku verovatno valjcicu, koji potiskuje prilicno jaka opruga. Probao sam punjenje sa nekolko bocica sa plasticnom iglom i punjenje je funkcionisalo savrseno, uz jedini uslov da iglica moze da udje i da nije gumena, odnosno da moze da potisne oprugu. Cak nije neophodno ni da bocica bude istog precnika kao rupa.

Ovo je odlican klon kayfuna 2.1 mini, verovatno najbolji koji se moze naci, toliko dobar da je bolji nego original. Istina, nesto je skuplji od klonova koji se nude na FT i slicnim sajtovima, ali za razliku od vecine odmah potpuno upotrebljiv i kompletan i ujedno nekoliko puta jeftiniji od originala. Na kraju evo jos nekoliko fotografija

LiberPrint

Komentariši