Eleaf Lemo

Eleaf lemo je jedna zverina od atomizera i sve sto na njmeu izgleda kao nedostatak, u stvari je njegova prednost. Ovaj atomizer je neverovatno prilagodljiv, pa se moze koristiti i na 100 i na 5W i u oba slucaja raditi dobro, u skladu sa potrebama korisnika. Ja ovo nikako ne bih nazvao klonom kayfuna, vec vise evolucijom, ali u svakom pogledu pa i po dimenzijama. Mnogi nedostaci koje ima kayfun na njemu su eliminisani, pa mislim da je za korisnike koji koriste ovakve sprave, ovo najbolje moguce resenje, pod uslovom da mogu da mu oproste dimenzije od 23mm. S’ obzirom da je ovo joyetech proizvod, dimenzije od 23mm su sasvim razumljive, a i vecina regulisanih modova su precnika 23mm. Ovakvi atomizeri u principu i daju najbolje rezultate na regulisanim modovima sa stabilnim naponom, ali se sve cesce koriste na mehanici.
Lemo dolazi u veoma lepom i kvalitetnom pakovanju, a sa njim u kutiji je sve sto je potrebno, pa i kantal i komadi vate.

Sto se izrade tice, lemo je cisto savrsenstvo. Nista nije tako dobre zavrsne obrade, osim mozda kanger klirova iz aerotank serije. Svaki detalj je na njemu savrsen i vec na prvi pogled ostavlja utisak veoma kvalitetne i skupocene sprave, a i nije tako skup.

Lemo dolazi fabricki sa prilicno lepo namotanim setapom od 1.1om, sa vatom i nekom debelom zicetinom

Onaj cika iz videa povise je sve lepo objasnio u vezi punjenja, ali nije pomenuo jedan veoma bitan detalj. Istina da je punjenje odvrtanjem srafa mukotrpno i dosadno, ali to je rezervisano za korisnike koji zele sigurnost. Za one koji vise cene prakricnost, u pakovanju se nalaze dve silikonske gumice koje na sebi imaju cepic, koji se ubacuje u rupu za punjenje. Kada se baza zavije, cepic cvrsto udje u rupicu i ne dozvoljava curenje. U ovom slucaju nije potreban nikakav alat, a srafic se moze koristiti kad/ako, se obe gumice pokidaju, dok se ne nabave nove.

Podeavanje dovoda vazduha izgleda nepristupacno, ali nije ni malo, a ujedno je i jedni nacin da lemo-a napoji dovoljnom kolicinom vazduha u slucaju ekstremnijeg koriscenja. Lemo ima ogromnu rupetinu ispod grejaca, pa je neohodan onoliki prorez i tri velike rupe na bazi. Za podesavanje dovoda vazduha nije potreban nikakav alat, sve to ide glatko prstima. Takodje, kanali koji dovode tecnost kod lemo-a su dosta siri nego kod kayfuna, pa je i natapanje dosta bolje. Evo poredjenja sa kayfunom 3.1

U praksi, lemo radi neverovatno. Kada sam prvi put povukao, ja sam ostao zapanjen. Prvo sto mi je proslo kroz glavu je da se ispod grejaca nalazi neka turbina koja gura paru – upravo tako lemo radi. Dovoljno je vrlo lagano povlacenje da se dobije ogromna kolicina pare. Para koju lemo proizvodi je prica za sebe, cak i kada se dovod vazduha prilicno prigusi, a uvek ima dovoljno tecnosti na grejacu. Probao sam i sa fiberom i sa vatom, sa motanjem iz ruke i oko eksera razlicitih debljina i on uvek radi neverovatno. Nisam imao na cemu da probam preko 15W, ali verujem da za njega ne postoje grenice. I ako moze biti prava zver, kada se vazduh prigusi negde na pola, podesi na 7W, lemo postaje fina sprava za prosecnog korisnika koja daje dovoljnu kolicinu pare, skladan rad i prelepu aromu.

I ako su maheri kada su baterije i modovi u pitanju, joyetech-u sa atomizerima nesto ne ide, ili im bar nije islo dok nisu poceli da kraduckaju ideje. I ako je ideja za lemo ukradena, oni su ga lepo usavrsili i napravili jednu stvarno dobru spravu. Samo je steta sto se ne proizvodi u manjim dimenzijama

Na kraju, evo i fotografije sa mojom omiljenom VV napravom, by Ivanneko

 LiberPrint

Komentariši