Nomad RDA

Momad RDA je konacno ugledao svetlost dana, tj izasao iz proizvodnje i to kao dual coil, mada ima odlicnu mogucnost i za single coil. Mada svi vezuju ovaj proizvod po obicaju za Filipine, ipak ovo je cist proizvod iz Japana. Trend se ispratio, tako da je i ovo RDA sa vertikalnim coil-om/coil-ima. Iz slika koje slede, videcemo da je poprilicno dobar i interesantan po nekim resenjima.

Na prvi pogled, primecije se da u finalnoj obradi bude ili brusen ili poliran. Kapica dripera je na vrhu dosta ufrezovana, orebrema. To ima dvostruku ulogu. Prva i znacajna je smanjenje tezine samog uredjaja, jer je kapica masivna, a inutrasnji prostor, “kubikaza” je svedena na minimum. To daje dosta pare. Pozbate su takve kapice jer se u poslednje vreme dosta primenjuju, ali je nepobitna cinjenica da su zbog punoce materijala teske. Ovo urezivanje kanala je smanjilo tezinu. Druga stvar je sto ta rebra odradjuju posao izmenjivaca toplote, tako da nema prevelikog zagrevanja, a ono je sigurno upravio zbog manjeg prostora u kapici.

Nomad RDA je izradjen od nerdjajuceg celika 304. Centralni pin, odnosno montakt je od mesinga koji je posrebren, a deo je sa rodijumskom prevlakom. Gledajuci sliku baze, odmah za oko zapadne njena dubina i naravno zakljucak o vecem kapacitetu. Dimenzije uredjaja su:

Precnik je 22mm
Visina je 28.1mm (bez drip tipa)
Težina je 44.5g

Sto se AFC tice, kod njega je pomalo neobicno, ali interesantno resen. Na zamoj bazi je ulazni otvor za vazduh precnika 3mm. Preko njega ide prsten kojim se regulise protok, odnosno velicina otvora. Tu je prica, da kazem, standardna

Kroz taj otvot i kanal vazduh stize do centralnog pina, koji je i plus pol (i za single i za dual coil setup, vertikalnog tipa), ali i dovod vazduha koji je dobro pozicioniranim otvorima direktno usmeren ka grejacima.

Ti dobro pozicionirani otvori (neko je razmisljao i o debeloj podeljenosti vapera oko single i dual coila) su sa navojem, tako da u slucaju postavljanja samo jednog vertikalnog grejaca, drugi otvor moze da se “blindira” vikom, koji ima vecu glavu i krstast je. Jos jedan plus i za konstruktora i za sam proizvod.

Ukoliko je nekome i ovo “veliko” po pitanju visine, napravljen je mali eksperiment i na bazu je napakovan deo Kayfun nano kita. Rezultat je dosta interesantan, dobio se neki manji mutant RDA. Evo i slike sa kombinacijama. meni licno i nije neki dobitak i izvorna varijanta mi je mnogo bliza i interesantnija.

Pomenuo sam vertikalni setap, pa je red da se to i vizuelno prikaze

Cena Nomad RDA je 13,500 JEN-a, sto je oko 113$, a vise informacija kod vaporcone.jp

Autor: Gibalan

Komentariši