AGA-T5 by YouDe

YouDe AGA-T5 je RTA koji u suštini predstavlja miks drip atomizera, Kayfun-a i Taifun-a GS. Izrađen je od kombinacije nerđajućeg čelika i mesinga, dok je prozirni deo tanka napravljen od pyrex stakla što omogućava korišćenje i tečnosti koje su poznate po tome da uništavaju plastične tankove. Visina atomizera iznosi 64.5 mm a obim 22 mm i predviđen je za rad sa jednim grejačem.

Baza atomizera na sebi ima dva posta za pričvršćivanje krajeva grejača koji se nalaze u šolji na čijim zidovima su dva useka za prijem tečnosti u komoru za isparavanje. Na donjem delu baze se nalazi prsten za kontrolu protoka vazduha na kojem se nalaze dva dosta velika useka čijim se preklapanjem sa usecima na samoj bazi vrši izbor željenog protoka vazduha. Sama šolja za prihvat tečnosti ima solidnu zapreminu, tako da se u njoj može smestiti zavidna količina pamuka / vate i na taj način se može sprečiti neželjeno curenje. U samu bazu se ušrafljuje gornji deo komore za isparavanje sa veoma kratkim dimnjakom. Zapremina ovako kompletirane komore je relativno mala što garantuje izražen ukus tečnosti i dobre performanse. Sam pozitivni pin 510 konektora je izrađen od mesinga.

Na bazu se naštafljuje donji deo tanka koji je slično rešen kao i donji deo tanka Taifun GS atomizera, tj on na sebi ima dva otvora kroz koja tečnost dolazi do useka na šolji baze. Ovim rešenjem je sprečeno da pun pritisak tečnosti deluje na kanale za prijem tečnosti u komoru za isparavanje, tj sprečeno je lako preplavljivanje komore i curenje. Sa gornje strane se nalazi usek za prihvat dihtung gumice i pyrex tanka, kao i središnji otvor u koji se ušrafljuje gornji deo tanka.

Gornji deo tanka na sebi nosi osovinu koji sa ušrafljuje u donji deo i time se fiksira središnji pyrex deo, a ujedno ta osovina služi i za transport pare do drip tipa. Na gornjem delu nalaze se dva o-ringa koji služe za fiksiranje ukrasne mesingane kape koja skriva šraf za punjenje atomizera tečnošću. Sam otvor se nalazi na vrhu ovog dela tanka.

Cena ovog atomizera se kreće oko 35$ u zavisnosti od prodavnice kod koje se pazari.

Prle

Komentariši