Smok Xpro BT50

Verovatno ja nisam prava osoba koja treba da ocenjuje ovakve proizvode, jer u samom startu imam neku vrstu averzije prema ovakvim spravama. Ipak je to nesto toliko veliko, da je kutija, ja bih u nju spakovao svu svoju opremu, i ipak je to nesto sto izbacuje 50W a meni je gornja granica 8, i to vrlo retko. Ono sto me je najvise privuklo kod ovo moda jeste bluetooth povezivanje, i to mi se jako svidelo. Ipak, dimenzije su u skladu sa mogucnostima i ne moze se reci da ovo nije pazljivo odmeren i veoma kvalitetno izradjen mod.

Smoktech je jedan od pionira u izradi naprednih modova, i oni jednostavno umeju da naprave dobrar mod. Ono sto mi je odmah upalo u oci je to da ovaj mod bez problema radi step down, odnosno spusta napon ispod nivoa napunjenosti baterije. Ja sam bez problema koristio atomizer sa otporom 1.8oma na 6-7W, sto na mnogim savremenim modovima, pa ni na popularnom istick-u, nikako nije moguce. Takodje, rekao bih da je potrosnja baterije, bar pri ovim manjim opterecenjima, savrseno optimizovana, jer mi je baterija izuzetno dugo trajala.

Izrada i osecaj prilikom koriscenja su savrseni, sto se i moglo ocekivati. Tatseri su odlicni, taman toliko tvrdi da se oseti kad se pritisne i taman toliko mekani da koriscenje bude udobno, a klik je gotovo necujan.Fire taster je malo klimav zvecka, sto deluje jako simpaticno i verujem da je namerno tako uradjeno. Plivajuci plus pol je jako tvrd, sto garantuje da ce ostvariti dobar kontakt sa plus pinom atomizera. Nije mi se svidelo to sto se poklopac baterije skida odvratanem dva srafa, koji su strasno dugacki da je odvijanje, i ako je potrebno do kraja odviti samo jedan, krajnje mukotrpno. Srafovi se odvrcu inbus kljucem koji se nalazi u pakovanju, a obod glave srafa je nazubljen kako bi se kad izadju iz lezista, mogli odvrtati prstima. Takodje mi se ne svidja to sto poklopac nema nikakvo leziste, vec ga drze samo srafovi, ali kad su zavrnuti, nema nikakvog klimanja ni neprijatnih zazora. Leziste baterije ima pantljiku za lakse vadjenje, inace bi jako tesko bilo zameniti bateriju jer jako tvrdo upada u leziste. Kada je baterija u lezistu i poklopac zasrafljen, ceo mod cini jednu kompaktnu celinu, i da nije simpaticnog zveckanja tastera, delovao bi kao da je izradjen iz jednog komada aluminijuma. Dimenzije su 89 x 47,5 x 25,5mm, sto ce verovatno odgovarati korisnicima kojima je namenjen jer svi atomizeri od 22 do 25mm mogu lepo izgledati na njemu.

Ono sto se meni posebno svidelo je mogucnost povezivanja sa mobilnim telefonom preko bluetooth-a. Ovako je mnogo lakse upravljati podesavanjima moda i mnogo komfornije pregledati sve parametre nego na malim ekranima na samom modu. Mozda se mnogi nece sloziti sa mnom, ali ja zeljno iscekujem baterije i modove koji na sebi nece imati ekran, vec ce se sva podesavanja obavljati na ovaj nacin.

Jedini nedostatak su sistemski zahtevi (android 4.3 i bluetooth 4.0), ali verujem da su potencijalni kupci ovog moda gedzetomani koji su vec opremljeni odgovarajucim telefonom. Povezivanje je krajnje jednostavno. Potrebno je sa android marketa preuzeti aplikaciju koja se zove “dmart BEC”, na modu podesiti bluetooth na on i pokrenuti aplikaciju. Pocetni pin kod je 000000, koji se po potrebi moze promeniti u podesavanjima.

Na pocetnom ekranu su vidljivi svi bitni podaci: napon, snaga, otpor, temperatura moda, stanje baterije, kao i nebitni poput povlacenja po danu i duzine zadnjeg povlacenja. Postoji mla razlika izmedju podesene snage na modu i na aplikaciji; na modu mi je bilo podeseno na 7W, a aplikacija je pokazivala 7.13W.

Prvi meni sluzi za izbor izmedju rada u rezimu mehanickog moda ili u VW/VV rezimu, kao i za podesavanje snage

Drugi i treci meni prikazuju plan koriscenja i sve detalje vezane za nacin koriscenja po danima,a poslednji, pokazuje nasu lokaciju, sto mislim da je potpuno nepotrebno pored toliko lokacijskih servisa

U celini, ovo je jako dobar mod, namenjen pre svega zahtevnim korisnicima koji dimenzije opravdava performansama(verovatno). Ne znam nikog ko koristi toliku snagu na grejacu i mislim da takav nacin koriscenja nije dobar, ali svako ima pravo da na licni izbor. Ovaj mod takodje moze raditi i kao mehanicki ili zadovoljiti potrebe manje zahtevnih korisnika, ali za takve namene postoje modovi manjih gabarita i povoljnije cene. Sto se cene tice, ovaj mod ni malo nije povoljan, ali verujem da cenu opravdava kvalitetom i time da je smok stari proizvodjac u ovoj oblasti koji drzi do svog ugleda, i da su prilikom konstrukcije ovog moda maksimalno vodili racuna o bezbednosti korisnika.

Autor: LiberPrint

Za više detalja posetite naš forum

Komentariši