Heatvape Defender

Heatvape je noviji proizvođač vaperske opreme, pa je u neku ruku razumljivo što im je trebalo vremena da na svom prvom prihvatljivom modelu isprave nedostatke koje je imao. Sada, kada je nekoliko primeraka došlo i u moje ruke, ja ne razumem zašto nisu ispravili sve nedostatke, pa makar to za neki procenat i podiglo cenu? Istina, ti nedostaci nisu nesto što bi većinu zainteresovanih odvratilo od kupovine, ali bi sveopšti utisak bio dosta bolji. Ali da krenemo od početka.

U celini, Defender je jedan sasvim lep i sasvim solidan box mod. Za razliku od većine dostupnih modela, konektor je pozicioniran na sredini, pa većina atomizera prečnika 19mm ili više na njemu jako lepo izgleda. Konektor se može okretati, pa je sa jedne strane 510 a sa druge ego, ali po meni je ovo sasvim nepotreban dodatak koji je tu najviše kako bi do nekle oprevdao malo veću dužinu. Ovaj dodatak je u neku ruku i smetnja jer se često odvrće zajedno sa atomizerom, mada ne prevelika. Za razliku od prve serije, konektor je sada od nerđajućeg čeika, ali ne i ostali sjajni delovi. Ipak, i ako je nesto veći od glavnog konkurenta iSick-a 30W, Defender sasvim lepo izgleda i lakše se prilagođava različitim atomizerima.

I ako isporučuje za 5W manje snage nego iStick, nudi 400mAh više kapaciteta što i nije za zanemarivanje, pa su i nešto veće dimenzije sasvim opravdane. Što se rada tiče, nemam apsolutno nikakvih zamerki. Nisam mogao da izmerim napon koji izbacuje jer sa bilo kojim uređajem za merenje defender prikazuje da nema atomizera, ali na osnovu subjektivnog osećaja, u poređenju sa drugim modovima sličnih karakteristika, rekao bih da daje približno deklarisane vrednosti. S’ obzirom da uprkos negativnom marketingu dominiraju umereni korisnici, ono što če većini potencijalnih korisnika ovog moda biti zanimljivo je to da bez problema spusta napon ispod kapaciteta baterije, odnosno da ima step down. Siguran sam da bez problema izbacuje minimalnih 3V, dok za maksimalnu snagu nisam bas potpuno siguran niti imam načina da proverim. Takođe, nije primetan pad napona sa pražnjenjem baterije, bar na nekim umerenim snagama kako sam ga koristio.

Što se rukovanja tiče, defender je krajnje jednostavan, u ostalom kao i većina novijih box modova. Rukovanje je slično iStick-u, tu je i promena rezima iz V u W i obrnuto sa 3 klika, razlika je samo u podešavanju snage gde se lemo pri dužem zadržavanju zavrti i po potrebi zaustavi pritiskom na taster za okidanje. Svi parametri su prikazani na početnom i jedinom ekranu.

Pored pozitivnih utisaka, Defender je na mene ostavio i prilično loš utisak po pitanju izrade i završne obrade. Ono što mi je odmah po vađenju iz pakovanja zasmetalo je prilično bučan taster, najbučniji i najškljocaviji koji sam video. I tasteri za podešavanje napona su glasni, ali oni se ne koriste toliko često pa i ne smeta. Takođe mi se nije svideo prilično neravnomeran nanos hroma na delovima od hromiraonog mesinga. Stvarno je šteta što svi metalni delovi nisu izrađeni od SS-a. Ovo se ne vidi na fotografijama, ali je uživo primetno. Postoji i mali zazor izmedju gornjeg sjajnog dela i kućišta, koji nije mnogo primetan, ali bi sigurno utisak bio bolji da ga nema. Na fotografijama je primetan, ali kad se zaboravi na njega i ne primećuje se previše. Inače, što se ostalih elemenata tiče uključujući ostatak kućišta i plastiku oko displeja, završna obrada je stvarno besprekorna. Ne sviđa mi se dugme od hromiranog mesinga, ali na to smo već navikli kod ove klase modova.

U celini, Defender je dobar box mod, koji u velikoj meri opravdava cenu. Jedinstven je po tome što se konektor nalazi na sredini, i mislim da mu je to najveća prednost u odnosu na konkurenciju. Ipak, mislim da ne bi trebao da bude skuplji od iStick-a 30W jer nije ni bolje zavrsne obrade niti bolje radi, niti je jači brend, a jeste skuplji.

LiberPrint

Komentariši