Eleaf iStick mini

Eleaf iStick mini je nešto sklepano, samo koliko da se kaže da su izbacili neki mini mod. Ovo je do nekle razumljivo jer ovakav proizvod nema veliki krug potencijalnih kupaca, ali stvarno su mogli malo da se potrude oko finiša. Već na prvoj fotografiji je vidljivo da poklopci strče van tela moda:

Ovo mi se čini kao neoprostiv nedostatak, nešto što jedan renomirani proizvođač sebi nije smeo da dozvoli. Ivice gornjeg i donjeg poklopca vire napolje, a jos su i oštre, pa neprijatno grebu prste. Sam mod je krajnje neudoban za korišćenje zbog premalih dimenzija i nesrazmerne debljine, a u kombinaciji sa ovim, mislim da se može nositi samo kao privezak i koristiti u slučaju nužde.

Inače, kada se pronađe neki kratak i zdepast atomizer, celina može lepo izgledati. Ja nisam imao pri ruci ništa specijalno malao a zdepasto, pa sam slikao sa čim sam imao. Mislim da bi idealna varijanta bio neki driper prečnika 17-19mm.

U radu, mini se ne razlikuje od D14 baterije istog proizvođača, što znači da radi sasvim dobro, ili bar onoliko dobro koliko se može očekivati od nečega ovih dimenzija. Do 4V pod opterećenjem od 1.8V je dosta precizan i pad napona je maksimalno 0.1V, dok sve preko 4 V za njega nemoguća misija, osim kad je baterija na 100%. Sa potpuno punom baterijom i atomizerom od 1.8, pri podešenih 4.5 – 5.0V uvek izbacuje maksimalnih 4.3V, koji padnu na 4 posle nekoliko uzastopnih povlačenja. Kada baterija padne na 80%, pri bilo kom podešenju maksimalni napon je 4V. Ovo ne smatram nekim nedostatkom, jer iz tako male ćelije se i ne može izvući više, a situacija nije bolje ni kod ego VV baterija. Mod nema ni mogućnost merenja otpora, ali i to dimenzije opravdavaju. Jedino neoprostivo ostaje finiš.

U celini, ako se zanemare nedostaci, ovo je simpatična mala spravica. Ciljna grupa su pre svega kolekcionari i ljubitelji minijatura, ali svako otkine na njega kad ga vidi. U svakom slučaju, mislim da je mali broj onih koji će ga stvarno koristitit.

LiberPrint

Komentariši