Aspire BDC – najava

Posle višemesecnog bombardovanja klonovima, klonovima klonova i vizuelno različitim verzijama jedne iste stvari, evo najzad nečeg sasvim novog. U stvari, izgled je pozajmljen od starih popularnih modela, ali je princip rada glave sasvim nov i drugačiji. Na žalost, proizvodi se bar za sada isključivo u dual coil varijanti, što garantuje veću potrošnju ali i fenomenalne performanse. Skoro sam siguran da ovo radi bez greške i da je na grejaču uvek dovoljno tečnosti, a gotovo nikad previše da bi procureo, ali mislim da bi ovo i u singl coil varijanti radilo jako dobro. Medjutim, izgleda da je proizvodjač hteo na prvu da obori s nogu korisnike performansama, a deluje kao da je uspeo da obori i čuvenog debeljka mada kod njega se u poslednje vreme ne zna šta je stvarno ostavilo dobar utisak a šta je plaćena reklama. U svakom slučaju, hvala mu što nam je detaljno i u krupnom planu pokazao konstrukciju glave, što je po meni sasvim dovoljno da se izvuče zaključak.

Glava je po dimanzijama slična kao klasične kangerove BCC glave, i možda bi mogla da se ubudži u neki od postojećih uz korekciju dimnjaka. Medjutim, glava je unutra sasvim drugačija i čini mi se bolje rešena. Dva grejača su smeštena u metalnu čauru koja je sa unutrašnje strane obložena poroznim materijalom koji upija tečnost i dodatno vlaži grejače, koji je sličan ili isti kao materijal od koga se prave cevke u kartovima. Sa spoljne strane je dodatno cela konstrukcija oblozena polifilom, koji je u stvari pregrada izmedju fitilja i rezervoara sa tečnošću, koji konstantno vlaži grejač, a u isto vreme ne dozvoljava da prodre prevelika količina tečnosti(osim u slučaju prejakog povlačenja). Mislim da je ovim obezbeđeno uvek dovoljno tečnosti i sprečeno isušivanje grejača koje uzrokuje neprijatan ukus i dry hitove. Sve je to upakovano u metalnu čauru koja ima 4 rupice kroz koje prolazi tečnost. Sa gornje strane ove spoljne čaure se nalazi gumica na koju se naslanja dimnjak, i sprečava neželjeno prodiranje tečnosti do grejača. Sve se lepo vidi na debeljkovom klipu negde od 22. minuta:

A PBusardo Review – The Aspire BDC

Proizvodi se u najrazličitijim poznatim oblicima poput: klasičnog CE4, vivi nove, vivi mini, victory tanka, T3… i glave su identične za sve modele

Za više detalja posetite naš forum.

Komentariši