Vision Vapros Energy

Vision konstantno izbacuje nove modele, ali se za sad drži standardnih modela i izbegava sub ohm i box modove velike snage. To može biti mač sa dve oštrice i ovog starog proizvođača može koštati popularnosti. Zbog modela koje napredni korisnici smatraju dečjim igračkama Vision u poslenje vreme nije prisutan na forumima i sličnim mestima gde se raspravlja o elektronskim cigaretama, a sa druge strane, jos uvek su u većini umereni korisnici i ako se o naprednim spravam mnogo više priča.

Po pitanju dimenzija, baterija ovog kompleta ispunjava želje većine korisnika sa prečnikom od 22mm i dužinom od 83mm. Na sajtu proizvođača piše da je izlani napon 4.3V, ali nije navedeno da li je stabilan ili opada sa pražnjenjem, tako da za taj podatak moramo da sačekamo neku ozbiljniju recenziju. Kapacitet baterije je 1600mAh, pa je verovatno unutra neka 18500 ćelija, ili možda neka namenski pravljena baš za ovaj model? Lepom izgledu baterije doprinosi veliki i lepo oblikovani taster, a deluje i da prst na njemu lepo leži, pa bi se moglo reći da je ergonomija dobra. Nema podataka o minimalnom otporu i snazi koju može da izdrži. Punejnje je preko micro USB porta.
Klir koji dolazi uz ovu bateriju je standardni BVC klir sa glavom otpora 1.8oma i zapreminom 3.5ml. Klir je takođe prečnika 22mm, i dužine 66.8 sa tipom. Veliki nedostatak je sto ne postoji nikakva regulacija protoka vazduha, što je u poslednje vreme postalo standard i na najnižoj klasi atomizera. Ovaj nedostatak se može “progutati”, pod uslovom da cena bude izuzetno povoljna.
U celini ovaj komplet lepo izgleda, ali ne verujem da će ikad biti naročito popularan. Mislim da je prošlo vreme popularnosti ovakvih sprava, pa će i ovaj i svaki naredni proći prilično nezapaženo, a i krug potencijalnih korisnika je prilično uzak. Oni koji su tolerantni na ove dimenzije najčešće traže nešto više, dok ovaj model po specifikacijama vise pripada manje zahtevnim korisnicima koji preferiraju modele manjih dimenzija. Da baterija ima bilo kakvu regulaciju napona i atomizer bilo kakvu regulaciju vazduha možda bi nešto bilo od njega, ovako, ovaj model se čini mi se pojavio samo da bi se pojavio. Osim toga, tržište je danas gladno specifikacija, pa predstavljanje nekog modela sa ovako oskudnim opisom, pripada nekim drugim, davno prošlim vremenima.

LiberPrint

Komentariši