Joyetech eGo ONE

Joyetech eGo One je jedan jako simpatičan malac, naročito sa 1100 baterijom, i prosto je nemoguće ne zaljubiti se u njega na rvi pogled. Prosto me boli činjenica da ne postoje glave većeg otpora, već samo 0.5 i 1om. Čak sam do nekle i promenio mišljenje koje sam imao na početku, ali razlog da mu se sve oprosti su pre svega dimenzije i jako lep dizajn.

Kvalitet izrade je ono baš kao da ga je Džojtek pravio. Stvarno nema ni najmanjeg detalja na koji bih imao zamerku, osim… Ne znam da li je Kineskim proizvođačima hromireni mesing zaštitini znak, ali bukvalno ne postoji proizvod koji nema bar neki detalj od njega. Nikakvu logiku ne vidim u takvom pristupu i iskreno se nadam da će nekad napustiti tu praksu.Dno baterije, vrh klira i drip tip su izrađenii od hromiranog mesinga. Ja se iskreno nadam da će se obogatiti na toj uštedi, ali čisto sumnjam. Pre mislim da će rasterati jedan deo potencijalnih kupaca.


Glave su sa jednim vertikalnim grejačem i meni su stigli promerci sa 1om.. Klir jako lepo izgleda, prostor je dobro iskorišćen, pa u veoma skromne dimenzije stane 1.8ml. Podešavanje vazduha je rešeno na najbolji mogući način, slično kao kod Delta 2. Protok vazduha nije veliki jer je prorez dosta uzak, pa ovaj klir nije namenjen uvlačenju direktno u pluća, mada je moguće. Ipak, čak i kad je vazduh odvrnut na maksimum, postoji neki otpor pri povlačenju. Klir je savršeno prilagođen bateriji i u potpunosti iskoristi njen kapacitet.

Baterije su nešto što me je stvarno začudilo. Probao sam samo 1100mAh, i u jednom momentu sam počeo da se pitam: da li će se ikad isprazniti? Baterija je kao što smo i pretpostavljali nešto u fazonu kao mehanika sa ugrađenom zaštitom, ali je ćelija izuzetno kvalitetna; izuzetno dugo traje i nema veliki pad napona. Kada je baterija puna, sa klirom otpora 1om daje napon od 3.8V, što je oko 14.5W. Neposredno pred pražnjenje, napon sa istim otporom iznosi 3.3V, što je oko 11W. Ova razlika se ne oseti previše i sve vreme radi jako lepo. I ako sam sve vreme korišćenja svaki čas merio napon pod opterećenjem, iznenadio sam se kada se baterija ispraznila. Lično ne bih mogao da koristim ovako nešto svaki dan niti želim, ali je lepo iskustvo od koga sam dobio iritaciju grla, pa bih ovu kombinaciju preporučio samo korisnicima koji su već navikli i inače koriste slične snage na grejaču. Baterija ima neku vrstu indikacije napunjenosti. Posle pritiska na taster, lampica iza njega zasvetli 4-5 puta, i sa pražnjenjem ovo blinkanje je sve češće da bi se pred pražnjenje pretvorilo u treperenje. Jako mi se svidelo diskretno, gotovo neprimetno belo svetlo iza tastera, kao i sam taster koji je izrađen od nerđajućeg čelika.

Na ovim baterijama i drugi atomizeri sličnog prečnika mogu lepo izgledati

U celini, ovo nije ništa naročito, ali je ego one zanimljiv pre svega zbog izuzetno malih dimenzija sa pristojnim kapacitetom baterija. Izgledom, naročito uživo, varijanta od 1100mAh prosto obara s nogu. Takođe, dobro je to sto su klir i baterija savršena kombinacija, ali ipak namenjeni nešto zahtevnijim korisnicima.Mislim da je ovo idelana kombinacija za izlaske, naročito kad nam za kratko vreme treba dobra doza nikotina.

LiberPrint

Komentariši