Kanger IPOW2 VW

Posle nekoliko dana druzenja sa ovom baterijom, ni sam ne znam sta bih rekao.  S obzirom da je ovo prva ozbiljnija kanger baterja moze se reci da nije lose, ali ima dosta prostora za poboljsanja.

Na raspolaganju sam imao verziju sa 1600mAh, kod koje je za razliku od ranijih kanger modela baterija sve to upakovano u prilicno mali prostor. Baterija je iste duzine kao spinner 2 1600, ali je za 1,5mm deblja (dimenzije su 110 x 18,5mm bez ego konektora). Prisustvo displeja u potpunosti opravdava debljinu, pa kome je potreban ekran na bateriji, mislim da to nece smatrati nedostatkom. Baterija deluje jako kvalitetno, veoma je lagana, a estetski izgled necu komentarisati jer po tom pitanju na mene nije ostavila neki narocit utisak. Prorezi sa obe strane ce se nekome mozda svideti u pocetku, ali plasim se da ce kasnije postati opterecenje jer ce se u njih skupljati prasina i prljavstina, pa ce baterija biti sve samo ne lepa. Baterija se puni preko micro USB konektora, a kablic se nalazi u pakovanju zajedno sa 510/ego adapterom.

U principu, ova baterija odlicno radi, bar na osnovu mog subjektivnog osecaja. Nisam primetio nikakav pad napona u toku rada na sta sam posebno osetljiv, a rekao bih i da su podesene vrednosti tacne, ili bar postanu tacne posle nekolko povlacenja. Ono sto mi je zasmetalo je to da kada se navrne atomizer, pri prvom povlacenju prikaze neki totalno nerealan otpor, recimo za oko 1om veci i njemu prilagodi izlazni napon. Ako atomizer nije spreman za ovaj napon, moze doci do zagorelog ukusa, ili u slucaju vate cak i do spaljivanja, pa je potrebno pri svakom zavrtanju atomizera pritisnuti taster nekoliko puta na kratko da baterija registruje pravi otpor. U slucaju atomizera sa otporom 2,6 oma, prvi put prikaze 3,5, drugi 2.9 i tek treci put 2.7 dok pravi otpor obicno ne prikaze nikad, mada to konacno odstupanje obicno nije veliko. Pomislio sam da je meni zapao falican primerak pa sam probao sa nekoliko baterija i sa atomizerima razlicitog otpora, i rezultat je uvek bio isti.
1

Pored ovoga, zasmetalo mi je i to sto je podesavanje u koracima od po 0.5W. Snaga se podesava okretanjem tockica sa logotipom slicno kao kod twist baterija, ali se tockic moze beskonacno okretati, pri cemu se posle maksimalnih 15W podesenje vrati ponovo na 3W. Mislim da bi podesavanje snage za jednu ovakvu bateriju trebali da bude preciznije, narocito ako uzmemo u obzir da mnogi modovi koji imaju daleko vecu izlaznu snagu, imaju podesavanje od po 0.1W. Takodje, siguran sam da ova baterija ni pod kakvim uslovima ne moze da izbaci maksimalnih 15W, a verovatno ne ni preko 12. Ovo kazem bez ikakvih merenja, opet na osnovu subjektivnog osecaja, odnosno poredjenja sa spravama koje mogu da izbace realnu snaagu od 15W. Licno ovo ne smatram nekim nedostatkom, ali ne vidim ni nekog razloga za nepotrebno nabrijavanje performansi, jer je za korisnike kojima je namenjena i 12W sasvim dovoljno.

Uprkos svim nedostacima, mislim da je ovo sasvim solidna baterija, narocito zahvaljujuci cinjenici da trenutno nema ozbiljne konkurencije u svojoj kategoriji. Kome je potrebna baterija velikog kapaciteta, pristojnih dimenzija, sa mogucnoscu podesavanja snage i kakvog takvog merenja otpora, mislim da je ipow 2 dobar izbor, narocito ako ona kosta oko 3000 dinara.

Autor: LiberPrint

Za vise informacija posetite naš forum.

Komentariši