Joyetech eCom Supreme VV/VW Battery Kit – 2200mAh

Ova baterija je definitivno savrsena i ja stvarno ne mogu da joj nadjem ni jedan nedostatak. Ona u svojoj klasi nema ozbiljne konkurencije, verovatno je nece ni imati jer nema ni prevelike potraznje za ovim tipom baterija, ali u svakom slucaju niko kao joyetech ne ume da napravi dobru bateriju.

Izgled je krajnje jednostavan ali prelep. Zavrsna obrada je standardno vrhunska i bez i jednog nedostaka. Finis kod SS varijante je bez laka, a kod crne je nesto slicno bruniranju ili mozda bas to, tako da izgleda kao finis kod crnog oruzja. Obe varijante garantuju postojanost, odnosno da baterija i posle duzeg svakodnevnog koriscenja nece izgledati ofucano. Po prvi put kod Joyetech-a i taster je metalan, pa je i njegovo pozadinsko svetlo izostalo. Baterija je vrlo lagana, sto je posledica tankog zida kucista, pa se ne preporucuje prelazenje kolima preko nje. Nekome je ovo nedostatak, sto se mene tice, ovo je jos jedna prednost. Displej je lepo ukomponovan u celinu i na njemu se jednim pogledom vidi sve sto je potrebno. Baterija na sebi ima samo jedan taster, a promena napona se vrsi okretanjem potenciometra na dnu baterije, kao kod twist baterija. Ovo je najjednostavnije i najelegantnije moguce resenje, bez suvisnih tastera, krajnje jednostavno za rukovanje. Zakljucavanje je standardno sa 5 klikova, a sa tri klika se vrsi promena rezima iz VV u VW i obrnuto. U svakom momentu na displeju su prikazani svi potrebni podaci: otpor atomzera, napon, snaga, ukupan broj povlacenja i stanje napunjenosti baterije, dok se za vreme povlacenja prikazuje trajanje. Moja jedina zamerka je sto ne postioji mogucnost aktiviranja stealth rezima, sto bi verovatno u nekoj meri produzilo trajanje baterije. Osim promene rezima i zakljucavanja, nema nikakvih skrivenih komandi kombinacijama pritisaka, niti mogucnost povezivanja sa racunarom, pa ne treba ocekivati nadogradnje softvera kao kod evic/emode modova.

Kod vecine baterija i modova postoji po neki nedostatak, ili imaju problem sa podizanjem napona ili sa sputanjem. eCom Supreme je u svim oblastima savrsena. Malo sam se igrao tankometrom, i sva meranej su pokazala vrlo mala ili nikakva odstupanja i pri niskim i pri visokim naponima. Recimo, pri otporu od  1.8 oma, na 3.1V sam izmerio 3.2, pri 3.6 sam izmerio 3.7, dok sam na 5V upalio vatu u atomizeru sa 5.1V. Supruzi sam spalio glavu na novom GS AIR atomizeru otpora 1.5 tako sto sam podesio napon na 7V i pri tome izmerio 6.7V, sto je ravno 30W. Nisam probao sa nizim otporima, ali ovo je sasvim dovoljan pokazatelj  preciznosti elekronike. Podesavanje u voltima je moguce vec od 2V, ali to je verovatno rezervisano za niske otpore, jer kada zavrnem atomizer sa vecim otporom, recimo sa 1.5oma, odmah popne na 2.7V. Nemam kuci nista sa manjim otporom, niti cu imati ;D  Postoje mala odstupanja snage u odnosu na otpor i napon, ali mi je Prle objasnio da to tako treba ;D

Stvarno je steta sto nema vise ovakih proizvoda, bar kada je u pitanju preciznost rada i kvaliteta izrade. U poslednje vreme se medju nasim kolegama cene neke sirove performanse, pa se valjda i proizvodjaci upravljaju prema tome, a i malo ih ume da napravi ovako dobar proizvod. Joyetech, koliko ne ume da napravi atomzer, toliko mu nema ravnog kada su baterije i modovi u pitanju. U poredjenju sa nekim modelima slicno kapaciteta i performansi nekome moze izgledati da je cena od oko 50 evra prevelika, ali ako se uzme u obzir da je ovo proizvod bez skrivenih nedostataka, kvalitetne izrade i poptpuno spreman za koriscenje, mislim da i nije toliko velika. Ostaje samo pitanje sta navrnuti na nju. Na kraju, evo jos nekoliko fotografija:

Autor: LiberPrint

Za više detalja psoetite naš forum.

Komentariši