Eleaf Mini iJust eGo VV Battery

Kada sam narucio ove baterije nisam ocekivao nista narocito, ali nisam mogao da odolim da ne probam novi nacin podesavanja napona. Posto je bila dosta jeftina, ocekivao sam i ocajan izgled i losu zavrsnu obradu, u fazonu – koliko para toliko muzike. Medjutim, posle nedelju dana koriscenja, samo mogu da kazem da nema vise muzike za manje para. Ova baterija je fantasticna u svakom pogledu, i po pitnju trajanja i po pitanju preciznosti i zavrsne obrade.

Tockic za podesavanje napona se nalazi oko tastera i nezavistan je od njega, odnoso taster se ne okrece sa tockice niti se tockic pritiska sa tasterom. Na fotografijama mi je izgledalo da sve to dosta strci, ali uzivo to uopste ne izgleda lose. Podesavanje napona je 3.3 -5V i izuzetno je precizno, a izmedju obelezenih 3.3, 4 i 4.6V se nalaze po dve crtice. Izmereni napon je uvek tacno onoliko na koliko je podesen a pod opterecenjem ima veoma mali pad. Ovo naravno zavisi od otpora atomizera pa necu previse opsirno o tome, ali je pad napona je u principu manji nego kod vecine mnogo skupljih baterija. Cini mi se da su novije generacije baterija sve bolje i bolje i da se tu desava neki ozbiljan napredak.

Malo ispod tastera sa leve strane se nalazi micro usb konektor za punjenje. Punjenje je moguce samo USB porta, ne i ego punjacem a baterija se moze koristiti i za vreme punjenja. Taster svetli belo za vreme koriscenja, a za vreme punjenja svetli crveno i gasi se kada ja baterija puna. Nema nikakve indikacije ispraznjenosti, a s’ obzirom da se pad napona ne oseca, baterija radi sasvim normalno i neocekivano se ugasi. Inace, baterija natprosecno dugo traje.

Moj primerak je kapaciteta 1300mAh i veoma je dugacka, sto se i ocekuje od baterije tog kapaciteta i precnika 14mm. Ostali proizvodjaci baterije ovog kapaciteta pakuju u deblja kucista, ali meni se ovaj pristup vise svidja jer mi je ova debljina lagodnija za korscenje, a koristim je pre svega kada sam kuci. Pored 1300, proizvodi se sa u 650 i 900mAh.

Ono sto mi se posebno svidja kod ove baterije je finis. Kuciste je od SS-a bez laka koji kod drugih proizvodjaca veoma cesto vrlo brzo pocne da se guli, pa baterija i ako jos uvek ispravna, nije tako lepa. Takodje, posto je taster smesten na telu baterije, nema onog klasicnog ego konektora sa koga vrlo brzo pocne da se skida boja.

Meni se ovaj pristup i ovaj nacin podesavanja napona svidja. Sa baterijama koje imaju klasicno podesavanje na dnu mi se desavalo da mi se podesenje poremeti u dzepu, sto ovde verovatno nece biti tako cest slucaj. Jos jedna prednost je i to sto je elktronika gore, pa se mozda posle nekog vremena kad oslabi celija, moze lakse zameniti. S’ obzirom da je ismoka firma u vlasnistvu joyetecha, u kavlitet ne treba sumnjati, bar kad su baterije u pitanju. Koliko su im dobre baterije, toliko im ne ide sa atomizerima, ali ne moze se biti dobar bas na svim poljima.

Autor: LiberPrint

Za više informacija posetite naš forum.

Komentariši